Българите отново ще спасяват сезона у нас. 1.2 милиона българи (около

...
Българите отново ще спасяват сезона у нас. 1.2 милиона българи (около
Коментари Харесай

1,5 млн. българи отиват на нашето море

Българите още веднъж ще избавят сезона у нас. 1.2 милиона българи (около 22%) са отсрочили проекти за чужбина, поради COVID-19. Това демонстрират данните от ново изследване на " Галъп " - България от регулярната изследователската стратегия взаимно с туристическата промишленост.

Около 1.5 милиона възнамеряват море в България в започващия скоро летен туристически сезон. България очевидно се възприема като по-безопасен вид, спрямо чужбина, а и въпросът с рестриктивните мерки към момента крие доста незнайни. Мнозина избират все по-индивидуални форми на туризъм. Ваксинационните паспорти разсънват полярни отзиви.

Притесненията остават. Близо половината от изобщо планиращите някакво пътешестване или отмора в чужбина в едните месеци, биха го отсрочили, в случай че обстановката не се промени очевидно.

В същото време единствено една трета от планиращите пътешестване в България обаче биха отсрочили. България очевидно се възприема като по-безопасна дестинация. 29% дори настояват, че с Ковид са преоткрили страната като положително място за туризъм.

Туристическата интензивност към момента е намалена по отношение на времето преди рецесията - както в страната, по този начин и в чужбина. Има и изменени стандарти, съгласно проучването.

Оказва се, да вземем за пример, че заради Ковид, мнозина към този момент споделят интерес към места за отмора с по-малко хора. 63% настояват, че с идването на ковид са почнали да заобикалят многолюдните места. 34% въпреки всичко не изпитват такива терзания, отбелязва news.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР